Katedra za mineralne i reciklažne tehnologije obeležila 60 godina rada

BOR-Povodom 60 godina rada Katedre za mineralne i reciklažne tehnologije na Tehničkom fakultetu u Boru, Univerziteta u Beogradu, održana je Svečana akademija. Na svečanosti su se okupile, osim brojnih zvanica, generacije studenata od prvog do poslednjeg diplomiranog. Za šest decenija na ovoj katedri je diplome dobilo blizu 240 studenata.

Sve više srednjoškolaca upisuje rudarstvo i dobro je što inženjeri veoma brzo nađu posao, zahvaljujući pre svega, saradnji sa kompanijama Ziđin Koper i Ziđin Majning“, rekao je prof. dr Milan Trumić, šef Katedre.

Jedan od studenata koji je u inostranstvu postigao veliki uspeh je i Snežana Bajić. Nakon što je diplomirala na borskom Tehničkom fakultetu, otišla je u Australiju, gde je doktorirala i postala izuzetno cenjen stručnjak.

Najvažnije je da sam stekla osnovu na ovom fakultetu, što mi je posle omogućilo da se usavršavam“, rekla je Snežana Bajić.

Na Svečanoj akademiji povodom 60 godina postojanja Katedre za mineralne i reciklažne tehnologije Tehničkog fakulteta u Boru, uručene su zlatne diplome prvodiplomiranim studentima, i pohvalnice studentima sa najboljim prosekom, pre i posle Bolonje. Katedra za mineralne i reciklažne tehnologije osnovana je 1962. tada pod nazivom Katedra za pripremu mineralnih sirovina, čiji je cilj bio školovanje rudarskih inženjera za potrebe Rudarsko topioničarskog basena Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.