Kineska nova godina u Boru uz Karavan prijateljstva na putu svile

0

U Boru će 23. januara na platou ispred Doma kulture, u okviru obeležavanje kineske nove godine koja se ove godine počinje 22. januara i traje do 10. februara 2024. boraviti Karavan prijateljstva na putu svile. posetioci će moći da probaju kinesku tradicionalnu hranu, očekuje se organizacija vatrometa, a predstaviće se i kineske tradicionalne igre.

BOR – Bor je jedan od pet gradova u Srbiji u kome će, u saradnji Vlade Republike Srbije, ambasade Narodne republike Kine i Instituta za pojas i put, biti organizovan doček kineske nove godine na otvorenom u okviru manifestacije „Karavan prijateljstva na putu svile“.

Na trgu kod doma kulture u Boru u ponedeljak 23. januara biće postavljeni specijalizovani kamioni u kojima će se pripremati kineska tradicionalna jela, kao i štandovi na kojima će biti izloženi eksponati kineske kulture.

Za posetioce će biti organizovan i nagradni kviz, a cela manifestacija imaće i humanitarni karakter. Konzum vaučeri za probanje kineske tradicionalne hrane naplaćivaće se 200 dinara, a sav prihod je namenjen dečijem odeljenu Opšte bolnice Bor.

Osim u Boru slične manifestacije biće održane i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Smederevu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *