Književno veče posvećeno gradu Boru i ljubavi

0

Književno veče u Narodnoj biblioteci u Boru gde su predstvaljene zbirke pesama i priča borskog književnog stvaraoca Branislava Baneta Dimitrijevića, „Razglednica Bora“ i „Ako misliš da je ovo uopšte ljubav“ izazvalo je veliko interesovanje javnosti. Prvo delo posvećeno je gradu Boru, a drugo večitoj inspiraciji mnogih stavaralaca, ljubavi.

BOR – U borskoj Narodnoj biblioteci, na književnoj večeri, predstavljena je zbirka pesama „Razglednica Bora“ i zbirka priča „Ako misliš da je ovo uopšte ljubav“, autora Branislava Baneta Dimitrijevića. Кnjiga „Razglednica Bora – čuvari vatre“ predstavlja svojevrsni omaž koji su pesnik i slikarka Vesna Kotolenko Goč priredili svome gradu kroz 120 pesama i 42 pastela i akvarela Bora. Zbirku priča „Aкo misliš da je ovo uopšte ljubav“ čine uglavnom  ljubavne priče u kojima autor prikazuje i sagledava različite aspekte ljubavnih veza, muško-ženskih odnosa od prvih zaljubljivanja do smrti.

Zbirka pesama „Razglednica Bora na neki način predstavlja spomenik ovom gradu koji će, nadam se trajati dugo, a ostavljam je u amanet budućim naraštajima da se ne zaboravi kako su nekada živeli i radili njihovi roditelji, deke i bake u gradu rudara“ napominje pisac, Boranin Branislav Bane Dimitrijević.

Književno veče dopunila su dela slikarke Vesna Кotolenko Goč koja su bila izložena u sali biblioteke, a pojedina su i objavljenja u zbirci „Borska razglednica“.

U mojim delima prevladavaju motivi iz Bora, pre svega ulice, zgrade, parkovi, sve ono što na neki način obeležava njegovu istoriju i što se ostalo u sećanjima mnogih gemeracija koji su živeli i žive u ovom gradu“ istakla je umetnica Vesna Kotolenko Goč.

Književno veče su upotpunili i stihovi iz „Borske razglednice“ koje su kazivali članovi dramsko-recitatorske sekcije Ekonomsko-trgovinske škole u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *