Koliko ugostitelji u Boru poštuju epidemiološke mere?

0

BOR – Komunalna inspekcija je od početka godine obavila 1370 kontrola poštovanja primene epidemioloških mera, a zbog njihovog nepoštovanja podneto je 25 prekršajnih prijava.

Protekle dve nedelje, od kada su na snazi nešto blaže epidemiološke mere kojima je između ostalog dozvoljeno da ugostiteljski objekti otvore bašte za goste, komunalna inspekcija je kontrolisala rad ovih objekata u Boru. Prema rečima Dragana Štrbca, načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove u Boru, prilikom ovih kontrola ustanovljeno je da borski ugostitelji često ne poštuju propisane mere jer su gosti, zbog niske spoljne temperature i padavina, često zaticani u objektu, što je zabranjeno. U ovim slučajevima podnete su prijave i protiv vlasnika i protiv gostiju, kažu u komunalnoj inspekciji. Kontrolisane su i bašte u ugostiteljskim objektima i tu se epidemiološke mere uglavnom poštuju.

Za nepoštovanje epidemioloških mera za pravna lica je propisana kazne od 300 hiljada dinara, za preduzetnike 150 hiljada, a za građane pet hiljada dinara. Prijava o većim okupljanjima u stanovima ili kućama u poslednje dve nedelje nije bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *