Kompanija Rakita za bezbednost dece u saobraćaju

BOR – Povodom početka nove školske godine, na inicijativu kompanije Rakita Eksplorejšn (Rakita Exploration) održano je predavanje o bezbednosti u saobraćaju za učenike nižih razreda osnovnih škola u selima Brestovac i Metovnica. Inicijativa za edukaciju javila se i zbog prisustva povećanog broja putničkih i teretnih vozila, kao i radnih mašina u atarima ovih sela, koje rade na izgradnji istražnog niskopa.

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa pravilima ponašanja u saobraćaju, a kompanija Rakita je svakom učeniku donirala bezbednosni set reflektujućih dodataka koji podrazumeva fluoroscentnu torbu u kojoj su prsluk, dve narukvice/trake, privezak i tri nalepnice. 

Aleksandar Vlahović, direktor Osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, zahvalio se kompaniji Rakita i izrazio nadu da će predavanja postati tradicija, jer obnavljanje znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju nikada nije na odmet.

„Imajući u vidu da je bezbednost dece na prvom mestu, svakako da je škola u potpunosti podržala jednu ovakvu inicijativu koja je potekla iz kompanije Rakita. Bezbednost učenika u saobraćaju je primarna za škole u ovim selima jer su objekti locirani tik uz prometne saobraćajnice. Utoliko je ovo predavanje korisnije i verujemo da će učenici shvatiti da su i oni, kao pešaci, ravnopravni učesnici u saobraćaju i da samim tim imaju i oni određene obaveze i odgovornosti”, izjavio je Aleksandar Vlahović. 

Predavanju je danas prisustvovalo 65 učenika nižih razreda iz Brestovca i Metovnice, dok će 67 učenika viših razreda ova dva sela, kao i 40 učenika nižih razreda iz Slatine moći da čuju savete stručnjaka narednih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *