Kompanija Ziđin donirala dva miliona dinara za aktiviranje RFK-a

MAJDANPEK – Kompanija Ziđin donirala je dva miliona dinara za aktiviranje Rudarskog fudbalskog kluba Majdanpek, sada Sportskog fudbalskog udruženja „Rudar 1934“.

Ugovor o donaciji potpisali su danas u Skupštini  opštine Majdanpek zamenik generalnog direktora Serbia Zijin Copper, Jian He Yuan i Nikola Matić, predsednik kluba.

Drago nam je što smo i na ovaj način doprineli lokalnoj zajednici, jer smatram da je bavljenje sportom itekako važno za zdravlje ljudi“, rekao je, između ostalog, Jian He Yuan.

Kompanija Ziđin je od dolaska u decembru 2018. godine u više navrata  iskazala društvenu odgovornost. Zahvaljujući  Ziđinu, budžet Opštine Majdanpek je povećan, što se reflektuje na realizaciju brojnih investicija, koje se mogu videti na svakom koraku“, naglasio je Dragan Popović, predsednik Opštine, koji se u ime lokalne samouprave zahvalio na donaciji koja će omogućiti aktiviranje majdanpečkog fudbalskog kluba.

Na rukovodstvu Fudbalskog kluba „Rudar 1934“ je da, nakon jednogodišnje pauze, što pre stvori ekipu i uslove za takmičenje, ali istovremeno obezbedi stručni kadar za rad sa mlađim selekcijama, koje bi trebalo da nastave tradiciju ovog kluba, dugu gotovo devet decenija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.