Komunalci na visini zadatka

BOR – Kao što su meteorolozi najavljivali pao je prvi veći sneg u ovoj godini . Najviše ga ima u jugositočnoj  Srbiji, a na području Opštine Bor debljina pokrivača je tridesetak centimetra. Iako su uslovi izuzetno nepovoljni, borski komunalci uspešno se  bore sa snežnim nanosima   tako da su svi putevi prohodni. Najteže je bilo prema Gornjanu, jer je ovaj put tek nakon višestanog angažovanja borskih komunalaca, ipak, osposobljen za saobraćaj.

Čim je sinoć počeo da pada sneg dežurne ekipe Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru su izašle na teren. Uslovi su bili izuzetno nepovoljni,  jer je sneg težak i klizav, a uz to se i veoma brzo zamrzava, pa je bilo neophodno i konastantno angažovanje solana. Ipak uz veće angažovanje komunalaca  saobraćajnice u Boru i putevi prema selima u borskoj opštini su prohodni.

“Dosta je teško, sneg je mokar, težak, klizav imamo problema u gradu i prema selima. Veliki problem je što temperatura pada i sneg se zamrzava, ali uz pomoć soli za sada nekako uspevamo. Ukoliko, međutim, ne očistimo na vreme preostale ulice plašim se da će se noćas zamrznuti što je dodatni problem, jer so neće da deluje”, kaže direktor Javno komunalnog preduzeća Treći oktobar u Boru Dalibor Orsovanović.

Ulice prvog i drugog prioritetta su više puta čišćene i posipane solju. Pošto sneg prestaje da pada večeras i noćas komunalci će čistiti  saobraćajnice drugog i trećeg proriteta.

“I noćas će ekipe biti na terenu. Gledaćemo da naselja Sever, Novo i Staro selište, Sloga budu očišćeni. Metalurg i Bor dva su u većem delu završeni. I mehanizacija je u dobrom stanju. Imali smo dva skliznuća sa puta prema Zlotu i tu smo dosta vremena izgubili, jer smo morali da angažujemo dodatna vozila”, dodao je Orsovanović.

Komunalci će neprekidno  biti angažovani  na čišćenju pešačkih prelaza,ali i trotoara.

“Čistimo trotoare u centru grada, radimo po 12 sati i trudimo se da stanje noramlizujemo”, rekao je radnik Nenad Burčić.

Soli na zalihama ovog borskog Javno komunalnog preduzeća ima dovoljno. Mehanizacija je, uglavnom, ispravna , izuzev sitnih kvarova koji se otklanjaju brzo. Angažovano je i 60 zaposlenih što je dovoljno za ovakve snežne uslove.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3mx9m1″ allowfullscreen ]
Komunalci na visini zadatka, 17. januar 2016… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *