Komunalci počeli pripreme za zimsku sezonu

BOR-Kao  prethodnih i ove godine borski komunalci su na vreme počeli pripreme za zimsko održavanje puteva. Među prvim poslovima je  remont mehanizacije i opreme.

Pre svega smo remontovali solane i raonike, i očekujemo da ćemo veći deo te opreme uspeti da saniramo, rekao je Dalibor Orsovanović, direktor JKP „3.oktobar“.

U međuvremenu su obezbedili još dodatne opreme,  raonik za čišćenje snega, vučnu solanu, par elevatora koji bi trebalo da pristignu.

Takođe planiraju kupovinu dva nova vozila, a početkom naredne godine da vozni park pojačaju opremom za čišćenje trotoara. Najveći problem je, međutim, nedostatak kvalifikovanih radnika, ali se očekuje da će on biti rešen početkom naredne godine kada javnim preduzećima bude dozvoljeno novo zapošljavanje.

„Za postojeći broj vozila, kada ispoštujemo zakonske norme, dolazimo u situaciju da nemamo dovoljno vozača“, dodao je Orsovanović.

Takođe u ovom javno komunalnom preduzeću planiraju da učestvuju  na tender za zimsko održavanje puteva u selima, a gradska uprava je raspisala i tender za nabavku soli. Ove godine je planirano da se obezbedi oko 900 tona. Pošto su pripreme počele na vreme borski komunalci očekuju da budu potpuno spremni  do 15.novembra kada i zvanično počne zimska sezona održavanja puteva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *