BOR-  Borski komunalci spremni su za intervencije u zimskim uslovima. Pripremljen je dovoljan broj vozila i radnih mašina za čišćenje puteva od snega u selima i gradu .

Za čišćenje grada pripremili smo sa pet vozila sa raonikom, a na dva ćemo moći da stavimo i solane. Za  trotoare na raspolaganju su nam  i dva manja vozila i radna mašina“, rekao je direktor JKP „3.oktobar“ Dalibor Orsovanović.

Za čišćenje lokalnih puteva javno komulano preduzeće Treći oktobar  na raspolaganju  ima pet vozila sa raonicima,a pripremljeno je i pet vučnih solana.

Za čišćenje rejonskih puteva u selima imamo pet radnih mašina sa  kašikama. Možemo uključiti još jedan traktor sa raonicima i to na novo asfaltiranim putevima. Po potrebi možemo uključiti grejder“, dodao je Orsovanović.

  Pred predstojeću zimu  komunalci su se na vreme snabdeli dovoljnom količinom agregata i soli. Uz  prošlogodišnje zalihe od 60 tona dopremljeno je još oko 450 tona, a uskoro  bi trebalo da stigne još 50 tona soli, što je najveća količina ikad obezbeđena. Na zalihama ima i oko 200 kubika agregata, a do kraja meseca  očekuje se još tridesetak kubika.

Sa tim količinama, ulazimo bez bojazni u zimu. Međutim, ovde zime mogu da budu nepredvidive, tako da se najviše plašimo ledene kiše, jer tada   potrošnja soli može da bude višestruko povećana, istakao je na kraju Dalibor Orsovanović.

I ove godine ulice u gradu biće čišćene po prioritetima, a u održavanje će se uključiti nadzorni organ, predstavnici mesnih zajednica i inspekcijske službe. Kao i do sada borski komunalci održavaće puteve prema Bučju, Oštrelju, Metovnici preko Suve reke, Brestovcu pored groblja, Krivelju i deo puta do Gornjana. Čišćenje regionalnih saobraćajnica  je u nadležnosti Puteva Srbije.

Komunalci spremni za zimu, 20. novembar 2017 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *