Konferencija o reformi lokalnih finansija 

0

ZAJEČAR – Projekat Reforma lokalnih finansija II u Srbiji, koji je finansirala švajcarska vlada, pruža podršku lokalnim samoupravama, a trenutno ih je u projektu 48 i odnosi se na unapređenje finansijske kontrole u javnom sektoru, na upravljanje rizicima i podršku nadzoru nad javnim preduzećima.

Projekat RELOF2 je za potrebe i u saradnji sa Ministarstvom privrede u prethodnom periodu razvio informacioni sistem koji omogućava digitalizaciju nadzora nad javnim preduzećima u Srbiji. Reč je o softveru koji menja način na koji osnivači prate rad svojih javnih preduzeća, odnosno obezbeđuje bolju i efikasniju kontrolu, smanjenje mogućnosti greške i osigurava tačnost podataka.

Imajući u vidu značaj tema za jedinice lokalne samouprave i javna preduzeća, učesnici konferencija su članovi nadzornih odbora i rukovodstva lokalnih javnih preduzeća, kao i članovi veća i načelnici jedinica lokalne samouprave, dok će drugog dana seminara prisustvovati lica koja će ubuduće direktno raditi sa napravljenim softverom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *