Konstituisan Savet za mlade opštine Bor

0

BOR – Nakon što su odbornici Skupštine opštine Bor na poslednjoj sednici u 2017. godini, usvojili odluku o osnivanju Saveta za mlade opštine Bor, održana je i prva konstitutivna sednica na kojoj je formiran Savet i razmatrana izrada novog lokalnog akcionog plana za mlade, strateškog dokumenta za razvoj omladinske politike u borskoj opštini u narednom četvorogodišnjem periodu.

Posle dužeg vremena Skupština opštine Bor je donela odluku kojom je imenovan Savet za mlade opštine Bor. To je još jedan dokaz da Opština Bor vodi odgovornu politiku prema mladima, da mladi imaju svoj glas i da će opština Bor u narednom periodu konsultovati Savet prilikom donošenja bitnih odluka značajnih za mlade. Današnja sednica imala je za cilj konstituisanje Saveta za mlade. Druga tačka je bila izrada lokalnog akcionog plana za mlade kojim će biti definisano šta u narednom periodu, u naredne četiri godine, opština Bor treba da radi kako bi se položaj mladih na teritoriji opštine Bor unapredio”, kaže Igor Janković član Opštinskog veća opštine Bor. 

Savet za mlade opštine Bor ima devet članova, predstavnika gradskih omladinskih organizacija. Za predsednika Saveta izabrana je Sanja Petrovska, a za zamenika Tamara Paunović.

                                                                                                       

Opštinska uprava opštine Bor je poslala poziv svim institucijama, udruženjima građana, svim relevantnim činiocima opštine Bor koji imaju osnov da daju predstavnike za izbor članova Saveta za mlade. U roku od mesec dana pristiglo je 20-tak predloga, a nakon toga je Komisija za kadrovska pitanja Skupštine opštine Bor izvršila odabir članova Saveta, kojima ja želim puno sreće u radu i nadam se da će svojim odlukama unaprediti život mladih na teritoriji opštine Bor”, dodao je Igor Janković član Opštinskog veća Opštine Bor.

Kako je istaknuto na sednici Saveta kojoj je prisustvovala i novoizabrani član opštinskog veća za omladinu Dejana Nikolov, nakon izrade i usvajanja Lokalnog akcionog plana za mlade biće raspisan i konkurs za izbor novog koordinatora Kancelarije za mlade, s obzirom na to da je prethodnom istekao mandat.

 

 

Konstituisan Savet za mlade opštine Bor, 10. januar 2018 (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *