Krivičine prijave protiv Borske mlekare

BOR – Policijska uprava u Boru tokom 2014 i početkom 2015. godine podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu 11 krivičnih prijava protiv odgovornog lica Borske mlekare zbog osnovane sumnje da je poljoprivredne proizvođače iz više sela borske i zaječarske opštine oštetio za ukupno 16 miliona i 200. 000 dinara. Samo zemljoradničkoj zadruzi Uljarica u Negotinu duguje tri miliona i 700. 000 dinara za isporučeno mleko i prema rečima odgovornih još uvek im ništa nije isplaćeno. Pošto dugovanja stočarima za isporučeno mleko još uvek nisu izmirena odgovorno lice Borske mlekare se tereti da je izvršio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi, prevara i zloupotreba položaja.
Prema saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Boru po ovim krivičnim prijavama preduzete su aktivnosti i u toku je prikupljanje dokaznih radnji radi utvrđivanja postojanja elemenata prijavljenih krivičnih dela. Njima ne preti zastarelost krivičnog gonjenja, jer je proces pokrenut u periodu januar april 2013 godine. Kako su nas obavestili u Osnovnom javnom tužilaštvu apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja može eventualno da nastupi posle deset godina, odnosno 2023. godine.
Iz Policijske uprave u Boru ujedno obaveštavaju poljoprivredne proizvođače i zadruge, kojima Borska mlekara duguje, da oštetne zahteve još uvek mogu dostaviti pisanim putem ili u Policijskoj upravi.
Informacije iz Borske mlekare o isplati duga poljoprivrednim proizvođačima na žalost nismo uspeli da dobijemo, jer ona praktično više ne radi. Vlasnik nije bio dostupan, a njegov brat, za koje stočari tvrde da je na čelu novoformirane mlekare Alfalak, osnovane u istoj zgradi, nam je rekao da sa nama ne želi da kontaktira.
[iframe frameborder=“0″ width=“560″ height=“315″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2h13yf“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.