Ovogodišnja sezona za borske atletičare počela je prvog aprila, planinskom trkom na Crnom vrhu, a nastavlja se, u nedelju, trećim kolom Kros lige centralne Srbije. Bor je ovog puta domaćin atletskim nadama.

 

BOR- Posle atletskih takmičenja u Paraćinu i Sokobanji, kros liga centralne Srbije preseliće se, drugog vikenda aprila, u Bor. Na pripremljenim stazama između Sportskog centra i Stadiona na četvrtom kilometru mladi atletičari nadmetaće se, u nedelju, u programu koji počinje u 12 sati.

 “Očekujem da će doći takmičari iz 14 do 16 gradova, oko 140 do 160 učesnika. Biće 12 različitih disciplina, počev od najmlađih, rođenih 2010. godine, koji su i „maskote“ ovog takmičenja, pa do starijih, rođenih 1999. i 2000. godine. Discipline su od 200 metara, pa do četiri kilometra, zavisno od uzrasta.“, rekao je Staniša Aksić iz Atletskog kluba Bor, organizator trećeg kola Kros lige.

Osim kros lige centralne Srbije, u kalendaru je i letnje takmičenje mini kros lige, planirano u avgustu. I drugom takmičenju mladih atletičara početnu inicijativu i kasniji doprinos pružio je klub iz grada bakra.

„Atletski klub Bor je jedan od pokretača i jedan od prvih organizatora, čak je i prelazni pehar, koji sad šest godina šeta pobednicima, potekao odavde.“, dodao je Aksić.

I prema vremenskoj prognozi, upravo u vreme borskog krosa sledi porast temperature. A lepo vreme valja iskoristiti jer je u sezoni planirano mnogo atletskih aktivnosti.

„Prvog aprila na Crnom vrhu organizovano je probno planinsko trčanje. Kros liga je sada, a u avgustu biće mini kros liga. Septembra meseca imaćemo tradicionalni crnovrški polumaraton, oktobra kros prvenstvo Srbije u Boru, novembra prvenstvo centralne Srbije u polumaratonu, a 5. maja organizujemo ponovo uličnu trku i podržaćemo i  tradicionalnu manifestaciju „Bakljada“ u Zlotu, gde ćemo krajem ovog meseca organizovati i prigodno takmičenje.“, rekao je Staniša Aksić, trener borskih atletičara.

Posle borskog, trećeg kola Krosa centralne Srbije, ovo takmičenje održaće se, do kraja aprila i u Smederevskoj Palanci i u Ćupriji. Rezultati pet kola se sabiraju, ali će u svakom slučaju i po tri prvoplasirana po kategorijama u Boru biti nagrađena diplomama i medaljama.

 

Bojan Obradović

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.