BOR – Lekar opšte  medicine u borskom Domu zdravlja dnevno pregleda između 50 i 100 pacijenata, a na papirologiju, fakturisanje i administraciju potroši trećinu svog radnog vremena.

„Umesto da se više posvete pacijentima i njihovim problemima lekari  i medicinske sestre troše dragoceno vreme na obimnu dokumentaciju unoseći sve važne podatke o pacijentu i njegovoj terapiji u elektronsku bazu podataka, kao i u papirni zdravstveni karton. Lekari sve više liče na  administrativne radnike, ali Ministarstvo zdravlja zahteva da se i dalje vodi dupla dokumentacija i to lekari i medicinske sestre moraju da poštuju“, kaže dr Slađana  Jovanović, načelnik Službe opšte medicine Doma zdravlja u Boru.

„Ja razumem pacijent , jer njih ne interesuje naš administrativni rad. Oni su došli kod lekara  zbog nekog zdravstvenog problema. Nažalost, elektronski kartoni nisu zamenili papirne zdravstvene kartone, jer su nam oni neophodni kada padne sistem ili nestane struja, tako da i dalje  moramo da vodimo duplu dokumentaciju“, ističe dr Slađana Jovanović.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3osvhg“ allowfullscreen ]
Lekari zatrpani papirologijom, 27. januar 2016… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.