Letnje aktivnosti omladine u Boru

BOR – Dom omladine i Kancelarija za mlade, za vreme vanrednog stanja su bili sprečeni da realizuju planirane aktivnosti, jer sve one podrazumevaju okupljanje većeg broja ljudi, ali su i tokom epidemije korona virusa bili veoma aktivni kao volonteri.

Svakodnevno smo pomagali starijoj populaciji kupovinom lekova i namirnica, obilaskom staračkih domaćinstava, podelom prehrambenih i higijenskih paketa i sve vreme bili na raspolaganju operativnom centru lokalne samouprave Bor„, kaže Danica Nedeljković, predstavnik Kancelarije za mlade.

Od ukidanja vanrednog stanja do sada su realizovali tribinu o preduzetništvu, učestvovali u obeležavanju Dana joge i aktivirali Omladinski radio.

U planu je realizacija tradicionalnog letnjeg kampa u julu i turnir u košarci u avgustu. Pripreme su u toku, ali realizacija ovih manifestacija zavisiće od epidemiološke situacije„,  napominje Marija Perić predsednik Doma omladine Bor.

Priprema se i multikulturalni festival a tokom leta i koncerti, mada je i to „pod znakom pitanja“ jer se mere protiv širenja korone svakodnevno menjaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.