Likovno – poetsko veče u Majdanpeku

0

Zorica Janakova, likovni stvaralac iz Jagodine i autorka više knjiga proze i poezije, priredila je u Majdanpeku likovno-poetsko veče, nazvano „Pismo“. Svojim crtežima, kolažima i pesmama ova umetnica, s izraženim osećajem za svet oko sebe, prikazuje distopijske slike budućnosti i urušavanje istinskih ljudskih vrednosti i prirode koja nas okružuje, s tračkom svetlosti koji daje nadu.

MAJDANPEK – Zorica Janakova, likovni stvaralac iz Jagodine i autorka više knjiga proze i poezije, priredila je u Majdanpeku likovno-poetsko veče, nazvano „Pismo“.

Svojim crtežima, kolažima i pesmama ova umetnica, po profesiji, inače, molekularni biolog i doktor genetike, s izraženim osećajem za svet oko sebe, prikazuje distopijske slike budućnosti i urušavanje istinskih ljudskih vrednosti i prirode koja nas okružuje, s tračkom svetlosti koji daje nadu.

U skladu sa nazivom ove poetske večeri, učenici majdanpečke gimnazije čitali su pisma, koja su sami napisali, pokazujući da, uprkos savremenoj tehnološkoj civilizaciji, lepa pisana reč nije zaboravljena i uvek nađe svoj put.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *