BOR – Predstava „Ljubavno pismo“ igra se od 1994. godine, ali i danas budi veliko interesovanje publike, pa je tako bilo i u muzičkoj školi u Boru. U skoro tročasovnoj komičnoj, beskrajno zabavnoj i opuštajućoj atmosferi uživali su i glumci, od kojih neki ovu predstavu igraju više od dve decenije.

„Ova predstava dosta, po atmosferi, liči na Radovana III. Mi je igramo 23 godine i ovu predstavu publika strašno voli. Nama više izlazi na uši, ali i mi volimo da je igramo“, kroz smeh kaže glumica Gorica Popović i dodaje „Mi smo zapravo kao jedna porodica što je i razumljivo, kada jednu predstavu igrate tako dugo. Ona je stalno aktuelna jer se radi o ljubavi i komedija je onako do daske. Ne znamo u čemu je njena tajna, možda u svemu po malo: i u tom duhovitom tekstu, i u dobro skrojenoj ekipi, i u režiji Branka Kičića, i u glumačkim kreacijama. Kada je o publici reč uvek je krcato, aplauz na kraju je kao na nekom rok koncertu, tako da mi nemamo prava da je ne igramo dalje“.

Komedija o mentalitetu, porodici, komšijama i svim onim običnim stvarima koje čine život, izvedena je nekoliko stotina puta, ali uglavnom na daskama Ateljea 212.

„Bor ima vrlo jednu specijalnu priliku. Mi smo ovo uglavnom igrali u Beogradu. Ako se dobro sećam, jednom smo gostovali u Nišu, jednom u Somboru i mi sa Ateljeove scene nismo tako lako izlazili. Očigledno da Bor ima veliku privilegiju kada je nas poslao ovde i divno je što je scenografija stala na vašu scenu, koja nije velika. Ovo je, znate jedna od onih komedija iz šinjela Zorana Radmilovića, odnosno iz Ateljeovog načina tretiranja komedija sa velikim slobodama koje mi nikada nismo zloupotrebili“, kaže glumica Tatjana Bošković.  

Predstava „Ljubavno pismo“ koja na početku nije mnogo obećavala, i o kojoj su i kritičari malo govorili, svidela se publici, jer osim što uvek popuni sva mesta u pozorišnoj sali, ona traje već više od dve decenije, a po svemu sudeći trajaće i ubuduće, jer zdrav humor je ono što ne jenjava.

Predstava „Ljubavno pismo“, 19. april 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *