Lokalne komunalne takse u Boru manje za petinu u 2018. godini

0

BOR – Preduzeća, preduzetnici i obveznici koji plaćaju lokalnu komunalnu taksu, odnosno firmarinu, imaće od 2018. godine za petinu manje izdatke.

Odbornici Skupštine opštine Bor usvojili su na sednici održanoj krajem prošle godine odluku o umanjenju lokalne komunalne takse za 20 odsto, a cilj je stvaranje što boljih uslova za rad malih, srednjih i velikih preduzeća u Opštini Bor, rekao je obrazlažući ovu odluku na sednici SO Bor predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić.

„Iznos godišnje komunalne takse za obveznike koji su u 2017. godini ostvarili prihod veći od 50 miliona dinara, kretaće se, u zavisnosti od delatnosti i veličine preduzeća, od 87 hiljada do 435 hiljada dinara. Preduzeća i preduzetnici čiji je prihod naji od 50 miliona dinara godišnje i dalje neće plaćati lokalnu komunalnu taksu.“ – kaže Milena Strojić, načelnik Odeljenja poreske administracije u Boru.

Do donošenja rešenje za ovu godinu obveznici koji plaćaju firmarinu izmirivaće obaveze akontaciono po rešenjima od prethodne godine, kažu u Odeljenju poreske administracije u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *