Lokalnim akcionim planom zapošljavanja predviđeno je do 150 novih radnika

BOR-Na osnovu predloga Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu iz budžeta Grada Bora, za mere predviđene programima pomoći pri zapošljavanju, biće izdvojeno 18 miliona dinara. Planirana finansijska sredstva su nešto manja u odnosu na lanjska zbog nešto slabijeg punjenja budžeta, usled epidemije virusa korona. Ukoliko bude mogućnosti tokom  godine, rebalnsom budžeta biće izdvojena dodatna sredstva, rečeno je na sednici lokalnog Saveta za zapošljavanje Grada Bora.

Lokalnim akcionim planom predviđene su tri mere- stručna praksa, javni radovi I samozapošljavanje. Od 18 miliona za javne radove izdvojeno je deset miliona, za stručnu praksu pet i za samozapošljavanje tri miliona dinara”, rekao je Dobrica Đurić, član Gradskog veća.

Realizacijom ovih mera u ovoj godini  biće uposleno na području Grada Bora između 140 i 150 novih radnika.

To  nije dovoljno s obzirom na broj nezaposlenih, ali svakako su značajni javni radovi, jer je NK radnika najviše na evidenciji borske filijale za zapošljavanje”, dodao je Dobrica Đurić.

Konačnu reč o predlogu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u ovoj godini daće odbornici Skupštine Grada Bora na sednici u petak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *