Loše grejanje u Boru

U većem delu Bora, posebno u Četvrtoj i Petoj mesnoj zajednici, grejanje je poslednjih dana loše. Zbog proboja na izmenjivačima toplote, izlazna temperatura iz Toplane je 80 stepeni i nije dovoljna da kvalitetnije ugreje stanove, naročito kada je spoljna temperatura izuzetno niska.

„U ovakvim uslovima izlazna temperatura iz Toplane bi morala da bude veća od 90stepeni, ali mi to ne možemo da postignemo sa postojećim izmenjivačima. Naručili smo nov izmenjivači i stići će u  ponedeljak.  On značajnije neće popraviti  situaciju, ali kad bi dostigli izlaznu temperaturu od 85 stepeni  bilo bi dobro. Mi smo u blokadi i to svakako utiče na naše dobavljača“, rekao je vd direktora JKP Toplana Darko Milićević.

Dok ne stigne nov izmenjivač u Toplani su primorani da problem privremeno reše pozamljivanjem.

„Moramo da se snalazimo i da što pre priključimo taj pozajmljeni izmenjivač toplote. Trebaće nam sigurno desetak sati za to, ali gledaćemo da problem rešimo što pre“, dodao je Milićević.

Iako su izmenjivači skupi, cena im je od osam do deset miliona dinara u Toplani za narednu godinu  planiraju kupovinu  još dva nova. Postojeća četiri, kod kojih zbog starosti dolazi do proboja cevi  više ne mogu da se popravljaju.

„Godinama se smanjivao kapacitet izmenjivača, ali u novembru su cevi neočekivano mnogo više probile. Sanirali smo ih i naručili nov izmenjivač, međutim, blokada računa je veliki probem“, rekao je na kraju Milićević.

Da bi grejanje u stanovima  koliko toliko bilo bolje u Toplani su najavili da će grejati i dalje 24 sata. Uglja na zalihama ima oko 5.000 tona, pristiže prema utvrđenoj dinamici i dobrog je kvaliteta.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x3kq14n“ allowfullscreen ]
Loše grejanje u Boru, 04. januar 2016. (RTV Bor) by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *