Magistrala B prekinula saobraćaj na nekoliko sati

0

BOR – Deo puta od kružnog toka na ulazu u Bor prema Novom gradskom centru, tokom noći je bio zatvoren za saobraćaj, zbog postavljanja vrelovodnih cevi B magistrale. Većih gužvi nije bilo jer je saobraćaj preusmeravan na druge pravce, a kompletni radovi, iskopavanje puta, postavljanje već pripremljenih cevi i zatrpavanje završeno je u ranim jutarnjim satima, tako da se nakon toga saobraćaj odvijao nesmetano.

Prema rečima durektora Javno komunalnog preduzeća Toplana, ovaj deo kolovoza koji je prekopan zbog radova biće brzo biti saniran. U narednih nekoliko dana očekuje se betoniranje ovog dela puta, a potom i asfaltiranje.

Završetak svih radova na 600 metara dugom novom vodu magistrale B očekuje se u naredne dve nedelje, a do tada će grejanje stanari u naseljima Novi gradski centar, Metalurg i  delu Pete mesne zajednice imati preko starog voda B magistrale, čija je zamena neophodna kako zbog dubine na kojoj se nalazi, tako i zbog sigurnosti, jer je upravo zbog proboja na njemu, prošle grejne sezone često dolazilo do zastoja u isporuci toplotne energije ovim naseljima, Domu zdravlja i borskim srednjim školama. Za ovu namenu iz budžeta Grada Bora izdvojeno je 60 miliona dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *