Majdanpečki prvaci o Svetskom danu hrane

0

MAJDANPEK – Danas se u svetu i kod nas obeležava 16. oktobar, Međunarodni dan hrane. Podaci govore da navike u ishrani našeg stanovništva nisu na zadovoljavajućem nivou.

Više od polovine stanovnika Srbije ima problem sa prekomernom težinom, 21 odsto je gojazno, a 35 procenata se nalazi u predgojaznoj kategoriji. S obzirom na to da je u porastu i broj gojazne dece, od velike važnosti je edukacija o pravilnoj ishrani, koja najviše izgleda za uspeh ima ako se sa programima, u tom smislu, krene u najranijem detinjstvu, s obzirom na to da deca lakše usvajaju zdrave navike u ishrani.

Upravo zato, jedan školski čas danas smo posvetili pravilnoj ishrani. Od voća koje su deca donela zajedno smo napravili voćnu salatu i iz razgovora sa njima čini se da prvaci dosta znaju o tome koje su namirnice zdrave, a koje ne“, kaže Ivana Janković, učiteljica u OŠ „12. septembar“ u Majdanpeku.

Kako se sutra obeležava i Svetski dan siromaštva na času je bilo i reči o tome kako bi svi zajedno mogli da pomognu u iskorenjivanju siromaštva.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *