Majdanpečki srednjoškolci ponovo u matičnom objektu

MAJDANPEK – Posle pune tri godine podstanarskog boravka u Osnovnoj školi „Mihajlo Sporić“ učenici i profesori majdanpečke Tehničke škole i Gimnazije ponovo su u matičnom objektu iz kojeg su bili izmešteni zbog  nebezbednih uslova, uslovljenih prokišnjavanjem, odnosno pojavom vlage u učionicama.

U međuvremenu lokalna samouprava je sanirala problem u delu škole, koji je dovoljan za odvijanje nastave, pa su ponovo stvoreni uslovi za rad sa najsavremenijim učilima koja ova škola ima, ali i izvođenje praktične nastave.

Zaista smo presrećni i mi i naši đaci jer smo sada u školi u kojoj možemo da koristimo najsavremeniju opremu, koju smo u međuvremenu dobili, a reč je o digitalnim tablama za kompletnu nastavu. Pored toga, ponovo možemo da praktičnu nastavu iz elektro i mašinske struke  realizujemo u radionicama, koje su u potpunosti opremljene, što je veoma bitno za obrazovanje pomenutog kadra“, kaže Dragoslav Janković, direktor Tehničke škole u Majdanpeku.

U ovoj obrazovnoj ustanovi u Majdanpeku i odeljenju turistički tehničar u Donjem Milanovcu školuje se oko 300 đaka, a Janković se nada da će vraćanjem u matični objekat, taj broj naredne školske godine biti i veći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.