Majdanpečki srednjoškolci u objektu OŠ „12. septembar“

0

MAJDANPEK – Na osnovu opštinske Odluke o privremenom izmeštanju učenika Gimnazije i Tehničke škole, đaci ove dve obrazovne ustanove iz Majdanpeka, nastavu već treću nedelju pohađaju u objektu Osnovne škole „12. septembar“. Ova odluka doneta je zbog bezbednosti i zdravlja učenika, s obzirom na to da je ubrzo nakon detaljnog renoviranja srednjoškolskog centra, 2017. godine, počeo da prokišnjavanja krova, a potom se pojavila i vlaga po zidovima učionica.

Iako prostorno Osnovna škola „12. septembar“ može da primi sve đake, u dve smene, tokom  nastave, posebno u Tehničkoj školi ima dosta problema, kaže Dragoslav Janković, direktor ove škole. Osim slabog protoka interneta, što se odražava na izvođenje nastave u informatičkim odeljenjima, nedostaju i opremljeni kabineti i radionice za elektro i mašinsku struku.

S obzirom na veći broj odeljenja u Tehničkoj školi, ukupno 11, đaci ove škole  nastavu pohađaju samo u jednoj smeni, dok su u suprotnoj smeni gimnazijalci i osnovci.

Što se zajedničkog boravka u školi tiče, nema nikakvih problema i sve funkcioniše kako treba“, kaže Gorčilo Potpara, direktor majdanpečke  gimnazije.

Kako druga faza sanacije srednjih škola još uvek nije počela, neizvesno je i koliko će dugo majdanpečki srednjoškolci biti „podstanari“ u OŠ „12. septembar“.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *