„Majska nagrada“ Sportskom savezu grada Zaječara

ZAJEČAR – „Majska nagrada”, najviše sportsko priznanje u Srbiji, ustanovljena još 1961. godine. Posle pauze nastale 1992. obnovljena je 2007, a ove godine dodeljena je 41. put na tradicionalnoj svečanosti Sportskog saveza Srbije u Domu Narodne skupštine. Uz najuspešnije sportiste, nosioce olimpijskih medalja i njihove trenera, ove godine dobitnici za pokazane rezultate na teritorijalnom nivou, majsku nagradu dobila su dva sportska saveza – iz Zaječara i Inđije.

Tokom prošle godine, u Zaječaru je organizovano mnogo takmičenja, najviše za učenike osnovnih i srednjih škola.

Fer plej liga, školska takmičenja u okviru programa Ministarstva omladine i sporta, zatim školske lige u odbojci, košarci, fudbalu i rukometu u organizaciji Sportskog saveza u kojima učestvuju učenici 5. i 6. razreda osnovnih škola, Novogodišnji turnir u malom fudbalu, samo su neka od takmičenja i manifestacija koje je organizovao Sportski savez grada Zaječara. Ponovnim pokretanjem programa „Sport u škole“ radno je angažovano osam profesora fizičkog vaspitanja koji nisu bili u radnom odnosu. Oni će od marta 2017. pa sve do kraja kalendarske godine biti angažovani da pomažu učiteljima u realizaciji programa nastave fizičkog vaspitanja od 1 – 4. razreda u svih 11 zaječarskih osnovnih škola.“ – kaže Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Majska nagrada je veliki podsticaj za dalji još bolji rad sa mladima, a aktivnosti i takmičenja organizovana prošle godine, uz izvesna proširenja nastaviće se i dalje, kažu u Sportskom savezu u Zaječaru.

 

Republička „Majska nagrada“ za Sportski savez grada Zaječara, 25. maj 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.