NEGOTIN – U sklopu majskih svečanosti, koji se povodom Dana opštine Negotin održavaju od osmog do 21. maja, u gradu na Dunavu planiraju brojne manifestacije. Jedna od značanijih je 11. Međunarodni sajam meda i vina na kojoj će učestvovati 130 izlagača iz Srbije i susednih zemalja. Osim kvalitetnih vina, meda i pčelinjih proizvoda na štandovima će biti izloženi suveniri i ručni radovi.

„Broj izlagača se stalno povećava i ove godine će učestvovati rekordan broj. Za Negotin je ovo izuzetno značajna manifestacija“, rekao je predsednik Turističke organizacije opštine Negotin Dušan Petrović.

Na sajmu meda i vina u Negotinu biće priređen i bogat kulturno umetnički program u kojem će učestvovati brojne pop i rok grupe i pevači starogradske muzike. Osim ove manifestacije negotinska Turistička organizacija na Majskim svečanostima u Negotinu će upriličiti i Etno dan.

„Organizovaćemo završnu manifestaciju Susreta sela, a dvadesetak registrovanih seoskih domaćinstava, koja se bave seoskim turizmom, predstaviće svoju ponudu“, dodao je Dušan Petrović.

Veliko interesovanje učesnika na Majskim svečanostima u Negotinu. vlada i za planinarsku akciju od Rogljevačkih do Smedovačkih i Rajačkih pivnica. U planu je i mini regata Timokom u dužini od oko 10 kilometara.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x495y2p“ allowfullscreen ]
Majske svečanosti u Negotinu, 07. maj 2016… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *