Mali broj učesnika na Aeroskupu u Boru

BOR-Na 8.Aeroskupu „FLY IN“ na borskom aerodromu učestvovala je samo ekipa iz Aerokluba iz Trstenika. Iako je najavljeno 15 učesnika iz svih krajeva Srbije, jak vetar i niska oblačnost onemogućili su poletanje sportskih aviona sa njihovih aerodroma. Hrabri piloti iz Trstenika, ipak, su uspeli da pronađu načina da dolete i Boranima predstave dve letelice.

Loše je vreme bilo, ali smo, ipak, sleteli. Došli smo sa dva aviona koja su namenjena za obuku pilota, a ovaj veći i za prevoz do pet putnika“, rekao je Goran Bošković, pilot iz Trstenika.

Zbog loših vremenskih uslova organizator Aeroklub Bor najpre je bio primoran da manifestaciju otkaže za neki drugi dan. Nakon dolaska ekipe iz Trstenika, skup je ipak održan, ali program je kompletno izmenjen.

Mogućnosti su mnogo veće, ali meteouslovi nam nisu bili naklonjeni. Cela organizacija je jako skupa, i odlaganje bi zahtevalo dodatne troškove. Pohvalno je što su nam došli piloti iz Trstenika i aeroskup je ipak održan“, rekao je Miroslav Pajić, sekretar Aerokluba u Boru.

 Organizator Aeroskupa FLY IN je Aeroklub Bor, a pokrovitelj Grad Bor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.