Mali maturanti danas rešavali test iz srpskog jezika

0

Izlaznost učenika na završni ispit iz srpskog jezika, na teritoriji Grada Bora u svim školama je sto odsto. Tako je 348 đaka koji su ove godine završili osmi razred, danas rešavalo prvi, od tri testa koji čine završni ispit.

BOR – Rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, na teritoriji Grada Bora i čitave Srbije, počelo je polaganje male mature. Testiranje je startovalo u 9 sati, a učenici osmog razreda za izradu testa imali su na raspolaganju 120 minuta.

Izlaznost učenika na testu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika u Boru je sto odsto. Raduje nas što su se svi učenici pojavili i nakon analize videćemo kakve su rezultate postigli. Sutra ih očekuje test iz matematike, u isto vreme, a u četvrtak test iz trećeg predmeta. Sve je proteklo u redu, bez ikakvih problema, od preuzimanja testova do kraja izrade“, rekao je Radiša Petković, koordinator rada borskih osnovnih škola.

Bilo je učenika koji su iskoristili svih 120 minuta, koliko je predviđeno za izradu testa, ali je većina završila već posle prvih 45 minuta.

Mišnjenja o težini pitanja su različita, neki su lakše rešili gramatička, dok su drugi imali više nedoumica sa pitanjima iz oblasti književnosti.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće poznati u subotu, 22. juna, a đaci i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor koji je moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem. Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *