Manifestacija „Muzeji Srbije, 10 dana od 10 do 10“ počinje 9. maja

0
BOR – „Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10“ naziv je nove manifestacije koju organizuju nacionalni muzeji Srbije i koja će kroz mnogobrojne izložbe i druge prateće programe obeležiti važne datume kao što su 9. maj Dan pobede, 18. Maj Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja. Manifestacija počinje 9. maja istovremeno u 64 muzeja u Srbiji, među kojima je i Borski Muzej rudarstva i metalurgije.
 
Suzana Mijić direktor Muzeja rudarstva i metalurgije u Boru ističe:
„Zaista smo pripremili mnogo programa, u subotu 9. Maja u 19 sati biće otvorena izložba –Čujajte mi Jugoslaviju- posvećena dinastiji karađorđević, zatim izožba slika Radisava Trkulje, posetioci će u Noći muzeja moći da igraju mankalu, drevnu afričku igru čija je izložba prošle godine privukla najveći broj posetilaca“.

Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10- akcija su pokrenuta sa namerom da se privuče što veći broj posetilaca i uspostavi kvalitetnija komunikacija sa publikom. Svi programi su besplatni, a jedan od programa jesu Heroji kulturne baštine. Suzana Mijić dodaje da će ovaj program u borskom Muzeju uveličati hor Muzičke škole, a zatim će biti dodeljene zahvalnice saradnicima i darodavcima, koji su heroji borskog muzeja.
Borski Muzej rudarstva i metalurgije tokom 10 dana akcije organizovaće likovne radionice, javne razgovore, prezentacije Muzejskih publikacija, u saradnji sa borskom bibliotekom i centrom za kulturu i promocije pesničkih zbirki kao i pozorišne predstave. Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Mnistarstva kulture i informisanja i uz podršku Delegacije EU u Srbiji.

[iframe src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2pild9″ width=“600″ height=“450″ frameborder=“0″ allowfullscreen=“allowfullscreen“ ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *