Manji broj punktova za vakcinaciju

0

BOR – U cilju racionalizacije toka imunizacije u Srbiji, Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ je preporučio zdravstvenim ustanovama da privremeno obustave rad pojedinih punktova za vakcinaciju. U skladu sa ovom preporukom od srede, 7. jula privremeno će biti zatvoren punkt za imunizaciju u Klubu za stara lica, a Boranima će na raspolaganju ostati dva punkta u Domu zdravlja. U Službi patronaže građani će moći da se vakcinišu svakog dana od 8 do 17 sati, a u Epidemiološkoj službi, radnim danima od 7 do 14 časova. Vakcina ima dovoljno na zalihama, tvrde nadležni.

Na punktovima u Boru do sada je dato blizu 29.000 doza cepiva, približno isti broj građana je primio i prvu i drugu vakcinu, više od 14.000.

Epidemiološka situacija na području grada Bora je dobra, ali i nesigurna. Dobra, jer je svega sedam osoba pozitivno na korona virus, a već nekoliko dana nema novoobolelih. Nesigurna, jer je primetno veliko opuštanje građana kada je reč o poštovanju zaštitnih mera, od nošenja maske do držanja distance, izbegavanja kontakata i propisane higijenske zaštite, upozoravaju lekari.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *