Manji broj zaraženih i vakcinisanih

BOR-Epidemiološka situacija na području Bora je prilično dobra, jer na svakih nekoliko dana beleži se samo po jedna osoba zaražena korona virusom. Za sada ukupno njih četvoro je pozitivno na kovid 19, svi imaju blagu kliničku sliku i nalaze se na kućnom lečenju.

“Ne možemo još da se opustimo, jer je epidemiološka situacija nestabilna, virusa još uvek ima. Sve dok se pojavljuju pozitivni moramo da vodimo računa”, ističe dr Javorka Stankulić, načelnik Službe za preventivnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja u Boru.

Podaci u Boru su za sada ohrabrujući, ali je neophodno i dalje poštovanje epidemioloških mera, kojih se na žalost, u poslednje vreme malo ko pridržava.

Za sada je dobra situacija, ali ako ne budemo poštovali mere neće biti tako. Naši sugrađani ne nose maske u zatvorenom prostoru u gradskom saobraćaju, marketima, ne drži se distanca, mladi su se opustili. Na žalost, ako se tako nastavi, sve će to da dovede do povećanja broja zaraženih”, naglašava dr Javorka Stankulić.

U Boru i selima do sada je ukupno vakcinisano tridesetak hiljada osoba, odnosno 42 odsto prvom i oko 40 odsto drugom dozom.

“Na žalost, nismo zadovoljni brojem vakcinisanih, i još smo daleko od kolektivnog imuniteta”, rekla je na kraju dr Stankulić.

Punkt za imunizaciju u Klubu za stara lica je privremeno zatvoren zbog racionalizacije i manjeg broja zainteresovanih za vakcinaciju. Veliki broj Borana se, međutim, i dalje se javlja na ovu adresu, jer im u porukama tako piše. Kako smo saznali, nadležni u Domu zdravlja u Boru su blagovremeno upozorili resorno ministarstvo o zatvaranju punkta u Klubu za stara lica, međutim adresa u porukama koje eUprava šalje građanima je nepromenjena. Vakcinacija se sada obavlja jedino u Domu zdravlja u Boru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *