Maraton „Za krst časni“ i na Borskom jezeru?

 BOR- Na sednici Skupštine Društva za negovanje slobodarskih tradicija u Boru  odlučeno je da se udruženje potomaka ratnika od 1912 do 1920.godne izdvoji iz ovog društva i nastavi  rad u saradnji sa  Republičkim odborom Udruženja. Predloženo je, takođe, da na Bogojavljanje 19. januara naredne godine, lokalna samouprava organizuje na Borskom jezeru plivački maraton „Za krst časni“.Povoda za ovakav predlog ima više.

Povod za ovakav predlog je obeležavanje osam vekova autokefalnosti srpske pravoslavne crkve. Takođe Grad Bor zaslužuje da ima takvu manifestaciju i zbog toga što je naš sugrađanin Uroš Živanović  na maratonima u Zaječaru i Kladovu tri puta osvajao časni krst“, rekao je Svetislav Đurić, predsednik Društva.

Na sednici  je razmatrana i Informacija o aktivnostima Društva od januara do oktobra.

Obeležili smo Dan oslobođenja Bora u Prvom stevskom ratu i 24.mart , dan kada je 1999 .godine bomardovana naša zemlja“, dodao je Svetislav Đurić.

Društvo za negovanje slobodarskih tradicija obeležilo je u Narodnoj biblioteci i Dan pismenosti  promocijom romana Povratak u zavičaj, borskog autora Jovana S. Mitrovića.

Skupština prvoboraca, 24.oktobar 2018. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *