BOR – Kao sredinom devedesetih godina ispred nekih drugih banaka, nekoliko dana unazad ispred ekspoziture Marfin banke u Boru od ranog jutra je gužva. Njeni klijenti se masovno prebacuju u druge banke, ali glavni razlog je zatvaranje ove ekspoziture, zbog čega klijenti žele da što pre završe sve poslove u njoj i pređu u jednu od banaka koje imaju svoje poslovnice u Boru.

Marfin banku je u martu preuzela Ekspobanka, prva češka banka koja je ušla na tržište Srbije. Uz borsku, zatvaraju se i ekspoziture u još sedam gradova u Srbiji, odnosno u Subotici, Vrbasu, Valjevu, Kragujevcu, Kraljevu i pojedine filijale u Beogradu.

Kiparska Sajprus popular banka saglasila se da proda Marfin banku u septembru 2016. godine, a posle dobijanja odobrenja regulatornih organa u Češkoj, Srbiji i Kipru transakcija je završena i Ekspobanka je sada vlasnik 100 odsto akcija Marfin banke.

U centrali banke navode da se njihova filijala u Boru zatvara zbog reorganizacije poslovne mreže i da će raditi do  petog maja. Ono što je najvažnije je da će svi klijenti kojih u Boru ima više od hiljadu biti isplaćeni, kažu u Marfin  banci. 

„Računi klijenata pravnih lica i građana mogu biti prebačeni u filijalu Marfin banke u Nišu ili zatvoreni. Sredstva na računima klijenata su sigurna, mogu se podići ili preneti na račune drugih banaka bez provizije za prenos sredstava“, navodi se u saopštenju Marfin banke.

Pravna i fizička lica, koja su do sada poslovala preko Marfin banke , bez provizija i dodatnih troškova mogu zatvoriti račun u Marfin banci.  Takođe, mogu bez provizije podići sredstva sa svojih računa, izvršiti bez provizije prenos sredstava sa deviznih i dinarskih računa na račune u drugim bankama i mogu podići oročena sredstava pre dospeća po ugovorenoj kamatnoj stopi. Računi klijenata pravnih i fizičkih lica mogu biti prebačeni u najbližu filijalu Marfin banke u Nišu.

Što se klijenata koji imaju kreditna zaduženja tiče, ugovoreni plan otplate ostaje isti, a ugovorne obaveze nastale po osnovu plasmana ne prestaju zatvaranjem filijale, naglašavaju u Marfin banci

Marfin banka u Boru do petog maja, 3. maj 2017. (RTV Bor)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *