Mere prevencije i u vrtićima

BOR-U Predškolskoj ustanovi Bambi u Boru preduzimaju sve mere  prevencije,  pre svega higijene, u cilju zaštite dece povodom pojave korona virusa i u našoj zemlji. I do sada su, kaže direktor ove ustanove Ljiljana Radičević, u prostrorijma svih vrtića održavali neophodnu higijenu.

Svakodnevno dezinfikujemo podove, kvaka,radnih površina, prostora, peru se igračke, a imamo uveden i HASAP standard sve u cilju da se bezbednost dece dovede na naviši nivo“, rekla je Ljiljana Radičević, direktor Predškolske ustanove Bambi u Boru.

Po preporuci nadležnih institucija i  resornih ministarstava mere higijene u borskim vrtićima se podižu na viši nivo, a po potrebi biće uvedena i dežurstva radnika.

Mi sve ovo radimo svakodnevno, a sada po potrebi i više puta. Najvažnije je da se izbegne panika“, dodala je Ljiljana Radičević.

Direktori su ,takođe, u obavezi da vode evidenciju  radnika i dece iz koji su odsutni iz zdravstvenih razloga, a preporuka roditeljima je da odlože proslave rođendana. Sprovođenje ovih mera redovno će kontrolisati sanitarna i prosvetna inspekcija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *