BOR – Jedna od mera štednje, u cilju smanjenja troškova poslovanja u borskom Vodovodu je ugradnja merača protoka na svim pumpnim stanicama, koje sela snabdevaju, vodom. Na taj način će se elektronskim putem pratiti potrošnja vode i u veoma kratkom roku utvrditi eventualni kvarovi.

„Ukoliko je potrošnja značajno povećana to znači da je došlo nekog kvara i odmah možemo da reagujemo. U Oštrelju i Krivelju smo zamenili sve neispravne vodomere, pregledali sve priključne šahte i otklonili dosta curenja“
– rekao je v. d, direktor JKP Vodovod Goran Topalović.
 
Radnici borskog Vodovoda će u narednom periodu i u preostalim selima Brestovcu, Slatini i Zlotu preduzeti sve mere kako bi se gubici vode smanjili.
Osim što će značajno smanjiti nekontrolisano oticanje vode, u Vodovodu su od pre dve nedelje uveli i Dž pi es sistem za praćenje kretanja vozila. Potrošnja goriva se dvostruko smanjila i na mesečnom nivou ovaj sistem, čija je ugradnja koštala 180.000 dinara, donosiće ovom javno komunalnom preduzeću uštede i do 300.000 dinara.
 
„U svakom trenutku znamo gde nam se nalazi vozilo što je veoma značajno, jer se ne mogu koristiti u neke druge svrhe. Smanjili smo kilometražu i potrošnju goriva“ – dodao je Topalović.
 
Vodovod ima 15 vozila, pre uvođenje dž pi es sistema dnevno je za gorivo izdvajao i do 30.000, a sada desetak hiljada dinara.
[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x2jvkho“ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.