Meštani Metovnice traže vodovod, a Brestovca uređeniju komunalnu infrastrukturu

BOR – Brojni i raznovrsni  su problemi i meštana Metovnice, sela u borskoj opštini. Zato je njih više od 20 zatražilo pomoć od predstavnika borske lokalne samouprave, koji su ovog četvrtka posetili njihovu mesnu zajednicu.

Završila sam smer za sanitarnog tehničara i došla sam da se raspitam da li postoji mogućnost da se položi pripravnički staž“, jedno je od pitanja koje je postavljeno predstavnicima lokalne samouprave.

Neki rejoni imaju vodu, a većina nema, kao da nismo u istom selu“, takođe često postavljano pitanje u Metovnici.

Snabdevanje vodom je višedecenijski problem meštana Metovnice. Zbog razuđenosti sela, reč je o izuzetno skupoj investiciji, ali, svesni značaja, u  lokalnoj samoupravi iznalaze mogućnosti kako bi selo što pre dobilo vodu.

Mi smo budžetom za narednu godinu predvideli ozbiljna sredstva za ovu investiciju. Tražili smo pomoć od Kancelarije za ulaganja Marka Blagojevića. Sledeće vrlo bitno pitanje za meštane ovog sela je snabdevanje električnom energijom. Imali smo sastanak sa čelnim ljudima EPS-a i dogovorili smo se da preduzmu sve mere za rešavanje problema. Oko hiljadu stubova je zamenjeno od ukupno 75 hiljada koji moraju da se menjaju. To je posao Elektrodistribucije, koji nije završila“, istakao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić

Najveći broj primedbi meštana Brestovca odnosi se na infrastrukturu, otpadne komunalne vode i uređenje groblja.

U Brestovcu je trenutno na javnom uvidu groblje, a i sami meštani su pozvani da učestvuju“, dodao je Milikić.

Veoma bitno, ne samo za Metovnicu u Brestovac, već  za sva sela u borskoj opštini, jeste da se ovih dana nastavlja asfaltiranje ulica, dodao je predsednik Opštine Bor.

Započeli smo asfaltiranje u Zlotu, zatim se nastavlja u Krivelju, Metovnici i dalje dogovorenim redom. U narednoj godini nastavljamo,osim seoskih i asfaltiranje gradskih mesnih zajednica.Tu je predviđeno presvlačenje dela ulice Moše Pijade od semafora do kružnog toka kod opštine. Planiramo, takođe, trotoare i pešačke zone“, dodao je na kraju Aleksandar Milikić.

Narednog četvrtka predstavnici borske lokalne samouprave,od deset do 15 sati, razgovaraće sa žiteljima mesne zajednice „Mladost“.

[iframe width=“560″ height=“315″ src=“https://www.youtube.com/embed/2JLt1IxpSaI“ frameborder=“0″ allowfullscreen ]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.