Meštani sela predložili veliki broj investicija za narednu godinu

BOR-Prioritetne investicije u najvećem broju sela na području Bora  su nastavak asfaltiranja puteva, izgradnja kanalizacija, proširenje javne rasvete i uređenje elektromreže, zaključak je sa sastanaka predstavnika Grada Bora sa žiteljima seoskih mesnih zajednica, povodom priprema za izradu nacrta gradskog budžeta za 2023.

„U narednom periodu nas očekuje nastavak izgradnje infrastrukture. Meštani su, takođe, tražili uređenje centara sela, domova omladine, domova kulture sve u cilju poboljšanja kvaliteta života u ruralnim sredinama. Zadovoljni smo, jer su meštani davali konkretne predloge“, rekao Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Na svim sastancima sa predstavnicima grada Bora, meštani su istakli da je   najveći problem nekvalitetno snabdevanje električnom energijom.

Iako nije u našoj nadležnosti pokušaćemo da nabavimo sve što je neophodno za rešenje ovog problema i pomognemo EPS-u, ali i sami građani su pristali da nam pomognu“, dodao je Aleksandar Milikić.

Osim u selima, narednih dana biće organizovani slični sastanci i u gradskim mesnim zajednicama. Da  bi kreiranje budžeta bilo što transparentije, na nekoliko lokacija u gradu postavljeni su štandovi na kojima građani mogu da dostave predloge za dopunu budžeta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.