„Mi smo tu zbog vas, ostanite kući zbog nas“

MAJDANPEK – S porukom „Mi smo tu zbog vas, ostanite kući zbog nas“ i željom da svojim najstarijim sugrađanima olakšaju situaciju uslovljenu  vanrednim stanjem, 40 majdanpečkih volontera svakodnevno se okuplja u prostorijama Saveza za školski sport, odakle odlaze najpre u prodavnicu, apoteku, banku, a potom i do svih onih kojima je pomoć potrebna.

Od 17. marta, kada je volonterski centar počeo da radi opslužili smo više od 400 najstarijih sugrađana“, kaže Jelena Buljubaša, volonter.

Odmah sam se priključila volonterima, jer i ja imam babu i dedu, kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna i zato bih pozvala i sve druge mlade ljude koji mogu i žele da nam se pridruže“, dodaje srednjoškolka Milica Madanović.

Pored svakodnevnog odlaska na teren, volonteri vikendom pomažu penzionerima starijim od 65 godina prilikom kupovine, odvozeći ih kolima do njihovih kuća, kako bi im i na taj način olakšali nabavku neophodnih namirnica.

Pored majdanpečkih, ovih dana aktivni su i donjomilanovački volonteri, koji su na usluzi najstarijim Donjomilanovčanima i žiteljima naselja Oreškovica. Volonterska mreža razvijena je i po selima Donje Reke, a veliku pomoć  volonterima pruža Javno preduzeće Nacionalni park Đerdap, sa terenskim vozilima i vozačima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *