Milikić: Najdublje saučešće porodici i molba za profesionalizam o toku istrage

0

Potraga za telom Danke Ilić i dalje traje, a povodom monstruoznog ubistva male Boranke, oglasio se i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić na današnjoj konferenciji za novinare.

BOR – O  svirepom ubistvu dvogodišnje devojčice Danke Ilić za čijim telom se još uvek traga, na konferenciji za novinare govorio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji je u ime Grada i svoje lično ime izrazio saučešće porodici ubijene devojčice i pozvao sve ljude da u ovim najtežim trenucima za njene najbliže, ali i za sve građane Bora i Srbije pokažu empatiju, poštovanje i međusobno uvažavanje.

Neverica je svih nas ovde u Boru, ovakav monstruozni zločin se nije desio u Srbiji, ja ne pamtim, a verovatno ni vi u medijima. Očekujem i verujem da će tužilaštvo i sudstvo dati maksimalne zatvorske kazne i mislim da je vreme da se razmišlja o promeni zakona i da se mnogo oštrije kažnjavaju ovakvi zločini. Treba biti jak, svestan svega što se desilo i ovo treba da nam bude za nauk da kao društvo moramo da budemo više oslonjeni jedni na druge, da osećamo empatiju, da brinemo o ljudima oko nas. Molim medije i sve ove velike analitičare, da istok Srbije, Bor i Vlahe koji žive na ovoj teritoriji ne stavljaju u kontekst loših ljudi. Molim sve koji žude i jure za ekskluzivom da vode računa kako nazivaju i karakterišu našu braću, komšije, prijatelje“, rekao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

Milikić je između ostalog pomenuo i  da će nadležni i odgovorni u JKP „Vodovod“ Bor, biti sankcionisani, a kada se za to budu stekli zakonski uslovi, Grad Bor proglasiće trodnevnu žalost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *