Milikić: Sve dozvole za rekonstrukciju bolnice do kraja novembra

BOR – Na teritoriji grada Bora u narednom periodu trebalo bi da budu realizovana tri kapitalna projekta, koja za cilj imaju poboljšanje uslova života građana i smanjenje troškova u javnom sektoru.

Ove godine završava se tehnička i projektna dokumentacija za rekonstrukciju vodovoda i izgradnju treće visinske zone, zatim dokumentacija za izradnju novih, manjih toplana, koje bi trebalo da značajno rasterete glavnu gradsku toplanu, obezbede prelazak na nove energenta i smanje troškove grejanja. Treći projekt, je rekonstrukcija Opšte bolnice, za koji bi, prema rečima gradonačelnika Bora, Aleksandra Milikića, sve dozvole, računajući i građevinsku, trebalo da budu gotove do kraja novembra, a konkreti radovi mogli bi da počnu naredne godine.

Projekt rekonstrukcije bolnice je dorađen, jer se, s obzirom na nove uslove koje je nametnula aktuelna situacija sa virusom kovid 19,  zahteva drugačiji sistem ventilacije u prostorijama, kaže Milikić.

Ukupna vrednost sva tri projekta, veća je od trideset miliona evra. Ovaj novac trebalo bi da bude obezbeđen preko Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *