Mini ZOO vrt od reciklažnog materijala u školi „Vuk Karadžić“ u Boru

0

BOR – Jedna od obrazovnih ustanova koja se prijavila na konkurs za četvrti, a ujedno i poslednji izazov “Ne prljaj. Nemaš izgovor!” koji je raspisala SBB fondacija jeste i škola „Vuk Karadžić“ u Boru. Radi učešća na ovogodišnjem takmičenju osnovnih škola za najbolje uređeno školsko dvorište, đaci i nastavnici borske škole su u dvorištu ove obrazovne ustanove napravili mini zoo vrt od recikliranog materijala.

Mi smo se odlučili da učestvujemo i na ovom konkursu i ove godine iako prethodnih godina nismo dobijali nagrade. Želja da napravimo mini ZOO vrt nastala je kako zbog našeg ZOO vrta u gradu, tako i zbog činjenice da se od reciklažnog materijala može napraviti mnogo životinja.  U svim radovima: skupljanju flaša, guma i drugih materijala, kao i reciklaži učestvovali su svi đaci, nastavnici i pomoćno osoblje škole i nakon dve nedelje dobili smo ovaj mali ZOO vrt. Nadamo se da ćemo pobediti na konkursu jer je naša ideja originalna“,  kaže Ivana Pajkić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Boru.

Pobednik takmičenja biraće se na osnovu broja osvojenih glasova, a svako ko želi da podrži đake škole „Vuk Karadžić“ u Boru da osvoje prvo mesto moći će za njih da glasa na sajtu neprljajnemasizgovor.rs

Konkurs se danas završava i nakon toga na sajtu neprljajnemasizgovor videće se do kada traje glasanje i ovom prilikom pozivam sve sugrađane da pomognu đacima i nastavnicima da se naša ideja ostvari. Nagrada je 5.000 evra za pobednika, a mi smo planirali da tim sredstvima opremimo prostorije za boravak dece u pripremnom predškolskom programu“, dodaje Ivana Pajkić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ Bor.

Mini ZOO vrt osnovne škole Vuk Karadžić, osim formule, bunara, pečurki, palmi, čine i zmija, žirafa, zec, zebra, magare, sova i vredne pčele, kakvi su i đaci ove obrazovne ustanove, koji su učestvovali u njegovoj izradi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *