Ministar Nenad Popović posetio Krivi Vir

0

KRIVI VIR, BOLJEVAC – Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, posetio je boljevačko selo Krivi Vir. Prirodni potencijali ovog sela, prema njegovim rečima, pružaju velike mogućnosti za primenu novih tehnologija u razvoju poljoprivrede i turizma.

Najvažnije je mlade zadržati na selu i omogućiti im sve uslove da od svog rada mogu pristojno da žive. Država će svakako pomoći razvoju sela i poljoprivrede, na način koji će omogućiti da njihovi proizvodi imaju prohodnost i na međunarodnom tržištu, a sve to uz pomoć i novih tehnologija koje su već u primeni“ istakao je Popović.

Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj i u Boljevcu finansijski podržava projekat jačanja inovacionog ženskog preduzetništva. Cilj je da  prehrambeni i drugi proizvodi domaće radinosti, koje proizvode žene na seoskim gazdinstvima na ovom području prodaju posredstvom elektronske pijace.

Inače, ministra Nenada Popovića, u Krivom Viru dočekalo je nekoliko meštana sa autentičnim proizvodima i prepoznatljivim ovčjim sirom.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *