Ministar Ružić posetio Bor

BOR-Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave Bor je istakao da će  javni poziv za finansiranje projekata u opštinama trajati do 15 marta. Za te namene  na raspolaganju je 320 miliona dinara. Sredstva su opredeljena za objekte od opšteg društvenog interesa, za IT tehnologiju, e- upravu kao i za sportske, turističke i kulturne mnifestacije.

Svaka lokalna samouprava sa tehničkom dokumentacijom i dozvolom može da aplicira jednom u toku kalendarske godine. Nadam se da će i Bor imati projekte sa kojima će konkurisat. To je dobar način da se ambijent u gradovima unapredi. Takođe je u planu pilot projekat , vezan za proces digitalizacije u tri do pet gradova.  Planiramo uvođenje jedinstvenog upravnog mesta na kojem će građani na jedom mestu završavati poslove. Iz Fonda za nacionalne manjine sredstva će biti  opredeljena za finansiranje projekata na jezicima nacionalnih manjina“, istakao je Ružić.

 Predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić je istakao da je saradnja ovog Ministarstva i lokalne samouprave na najvećem nivou i da će Opština Bor  učestvovati u realizaciji mera koje Vlada Srbije planira u ovoj godini.

„Mi ćemo učestvovati na konkursima, ali bi trebalo napomenuti da smo od ovog Ministarstva  dobili mnoge pomoći u koordinaciji razvoja i organizaciji naše lokalne samouprave. Sigurno ćemo ući u proces digitalizacije i mislim da opština Bor kao savremena, visokog stepena organitacije bi trebalo da obradi dokumentaciju  najkraćem roku“,rekao je predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić

Ministar Branko Ružić posetio Bor, 24. februar 2018. (RTV Bor)

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=DOE-jLiP55c

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *