Ministarka Zorana Mihajlović na godišnjoj radnoj sednici „Ziđina“

BORSKO JEZERO – Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović posetila je Bor. U hotelu Jezero na Borskom jezeru prisustvovala je godišnjoj radnoj sednici kompanije Ziđin Koper na kojoj je, između ostalog podnet izveštaj o proizvodnom planu i planu za građevinsku izgradnju ove kompanije u 2022. godini.

U prethodnom periodu u borskom rudarstvu načinjeni su veliki pomaci. Prihodi kompanije Ziđin Koper se povećavaju, otvoren je novi rudnik Čukaru Peki, ulaganja u ekologiju su sve veća. Razvoj svakako prate i određeni problemi, a oni se moraju rešavati saradnjom svih zainteresovanih strana“ naglasila je ministarka Mihajlović i dodala da kada je reč o problemima meštana okolnih sela koji su ugroženi rudarenjem da niko neće biti oštećen, ali da kompromisa mora biti.

Đen Siming, generalni direktor kompanije Ziđin Koper je rekao da je saradnja preduzeća sa Vladom Srbije i lokalnom samoupravom u Boru na zavidnom nivou i da su odlični proizvodni rezultati, između ostalog plod te saradnje.

U Boru se gradi nova istorija rudarenja. Dobro poslovanje, novi rudnik, nova budućnost grada. Poslednje četiri godine ovaj deo Srbije postigao je veliki ekonomski i ekološki napredak, pre svega zahvaljujući razvoju rudarstva i metalurgije“ rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Godišnjoj radnoj sednici kompanije Ziđin Koper, između ostalih prisustvovali su i predstavnici Nadzornog odbora kompanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.