Misija OEBS-a u poseti opštini Bor

BOR – Zamenik šefa misije OEBS-a u Srbiji, Majkl Ujehara, sa  saradnicima posetio je Opštinu Bor.

U razgovoru sa predsednikom Opštine Bor Živoradom Petrovićem, predstavnicima opštinske uprave i javnih preduzeća, Ujehara je istakao zadovoljstvo rezultatima koji su u celoj Srbiji postignuti u poboljšanju položaja i poštovanju prava nacionalnih manjina.

„Predsednik Opštine Bor i ja smo imali veoma konstruktivan sastanak. On mi je predstavio planove koje ima za razvoj grada. Moje mišljenje je da misija OEBS-a u Srbiji spremna da nastavi sa podrškom lokalnim vlastima u cilju poboljšanja njihove administracije i podršku Srbiji u njenom putu ka Evropskoj uniji. Ja sam samo godinu dana u Srbiji i ovo je moja prva poseta opštini Bor, ali predstavnici misije OEBS-a su i ranije povremeno dolazili u istočnu Srbiju, a tako će se nastaviti i ubuduće. Smatram da ovo područje i opština Bor ima izuzetno dobru perspektivu i svetlu budućnost. Mi inače radimo sa lokalnim samoupravama u cilju formiranja saveta za bezbednost, a predsednik opštine Bor je izrazio interesovanje za takav tip saradnje, za koju će svakako dobiti podršku misije OEBS-a. Smatram takođe da je Srbija napravila veliki pomak u pravima nacionalnih manjina i to na svim sastancima ističem kao jedan od najznačajnijih uspeha.“ – naglasio je Majkl Ujehara, zamenik šefa misije OEBS-a u Srbiji.

„Ovo je prvi u nizu sastanak koje ćemo imati sa predstavnicima misije OEBS-a. Na ovom sastanku smo predstavili šta su mogućnosti opštine Bor i koji su naši razvojni projekti. Ovo je za mene bio izuzetno koristan razgovor, predstavili smo i neke konkrtetne projekte na kojima ćemo raditi. Mislim da je ovo samo početak jedne dobre saradnje i međusobnog razumevanja.“ – rekao je Živorad Petrović, predsednik Opštine Bor

U narednom periodu OEBS će nastaviti da pruža podršku Srbiji kako bi se nastavilo ovim putem, a u Boru se očekuje pokretanje konkretnih projekata u vezi opšte bezbednosti, privrednog i turističkog razvoja, čulo se između ostalog na sastanku u Opštini Bor.

[iframe frameborder=“0″ width=“480″ height=“270″ src=“//www.dailymotion.com/embed/video/x35u6q6″ allowfullscreen ]
Misija OEBS-a u poseti opštini Bor, 09… by rtvbor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *