Mladi orači iz Krivelja nabolji u Srbiji

BOR, KRIVELJ-Učenici Osnovne škole „Đura Jakšić“ u Krivelju osvojili su ekipno prvo mesto na 43. Republičkom takmičenju mladih zadrugara orača Srbije. Učenik šestog razreda Ivan Prvulović, takođe iz ove osnovne škole, pojedinačno je bio najbolji na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Bila je jaka konkurencija, ali mi smo se dobro pripremili. Pomagali su nam nastavnici i roditelji“, rekao je prvoplasirani učenik Ivan Prvulović.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 12 škola i 24 učenika iz cele Srbije, najviše iz Vojvodine. Iako se broj učesnika smanjuje svake godine konkurencija je, kažu, bila dosta jaka.

Takmičenje je organizovano u tri discipline, teoretski deo, poligon i oranje“ i veoma smo zadovoljni uspehom naših đaka“, istakao je Bojan Spasić, nastavnik tehničkog i fizike.

Osnovna škola „Đura Jakšić“ u Krivelju jedna je od retkih koja posebnu pažnju posvećuje zadrugarstvu, ali, pre svega, zahvaljujući interesovanju učenika.

Još jedan uspeh smo postigli, ali ne bismo mogli bez đaka koji su zaista zaintersovani za oranje i ovo takmičenje. Mnogo nam je pomogla i Gradska uprava“, dodao je Branimir Dević, direktor Osnovne škole u Krivelju.

Zahvaljujući ovakvom zajedničkom angažovanju mladi orači kriveljske škole još jednom su potvrdili kvalitet i ljubav prema ovom poslu. Učestvuju na republičkim takmičenjima od 1993.godine i na većini su postizali zavidne rezultate, zauzimali su,uglavnom, prvo ili drugo mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.