Mladi u Boru se odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi

Mladi ljudi žele da učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi i da pomognu kada je potrebno. Ova humana akcija organizovana je danas u gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru za učenike ove i mašinsko elektrotehničke škole.

BOR – Zavod za transfuziju krvi i borski Crveni krst, organizovali su u gimnaziji „Bora Stanković“ u Boru akciju dobrovoljnog davanja krvi.

Prema rečima nadležnih u ovoj službi, mladi se sve više odazivaju ovakvim akcijama, posebno nakon tragedija ubistva i ranjavanja kojih je bilo krajem prošle nedelje, jer žele da pomognu.

Najznačajnije je da kada prvi put daju krv, mladi budu dobro zbrinuti i da to ponesu kao prijatno iskustvo, jer će samo na taj način shvatiti koliki je značaj ovog humanog gesta.

U Zavodu za transfuziju u Nišu ima dovoljno krvi svih krvnih grupa, kažu u ovoj ustanovi i za sada nema nikakvih razloga za brigu, jer se pre uskršnjih i prvomajskih praznika javio dovoljan broj davalaca krvi, organizovane su uspešne akcije tako da su zalihe krvi stabilne. Ipak, neophodno je da se stalno radi sa davaocima, jer se nikada ne zna kada će potrebe za krvlju biti povećane, a svaki davalac može da spasi nečiji život.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.