Mnogo truda i nade u savremeniji istok Srbije

ZAJEČAR – Radovi na izgradnji 11 novih mostova na putu Zaječar – Knjaževac, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, trebalo bi da budu završeni do decembra ove godine, dok će izgradnja saobraćajnice u dužini od 24 kilometra na ovoj deonici potrajati do februara 2022. U četiri opštine Zaječarskog okruga, samo ove godine, prema rečima predsednika, uloženo je oko 700 miliona dinara.

Od nadležnih, predsednik je dobio uveravanje i da će radovi na petlji Salaš biti završeni za 90 dana, a u dogovoru sa ministrom finansija, Vučić je obećao i dodatnih 550 miliona dinara za rehabilitaciju puta Negotin-Zaječar. Prilikom današnje posete predsednik Srbije obišao je i završne radove na izgradnji pristupnog puta za industrijsku zonu „Zapad”, gde bi svoje poslovanje trebalo da otpočne i kompanija Aptiv.

Za izgradnju severne saobraćajnice u industrijskoj zoni „Zapad“ biće uloženo nešto više od 80 miliona dinara, a rok za završetak radova je tri meseca. Pre „Aptiva“ u privrednoj zoni poslovanje će najpre početi fabrika za proizvodnju kablova „Tel kabl“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *