Na dnevnom redu 16. sednice Skupštine grada Bora 51. predlog odluka

BOR – Odbornici Skupštine grada Bora odlučivaće na 16. sednici o više od 50 predloga odluka. Među njima najznačajniji su izveštaji o radu javnih i javno komunalnih preduzeća u 2019. godini, sprovođenju konkursa za izbor direktora  u javno komunalnom preduzeću „3. oktobar“ i u Zoološkom vrtu, utvrđivanju gradskih administrativnih taksi i osnovica za porez za narednu godinu.

Prema izveštaju o radu za prošlu godinu borska Toplana je prošle godine imala gubitak 151-an milion, a vodovod nešto manje od 90 miliona dinara, dok je ostatak javnog sektora poslovao pozitivno. U prvoj polovini ove godine Toplana je zabeležila gubitak od 154 miliona dinara, Vodovod 24 i po, a Bogovina nešto više od milion dinara, dok su ostala četiri javna preduzeća poslovala pozitivno.

Na dnevnom redu je i predlog odluke o utvrđivanju cena kvadratnog metra nepokretnosti, koji će biti osnova za utvrđivanje poreza za narednu godinu. Prema ovom predlogu mogu se očekivati minimalna povećanja u pojedinim zonama. Tako će za stanove u prvoj zoni povećanje iznositi 0,64 odsto, a za kuće 0,87 odsto. Najveće povećanje odnosi se na šumsko i poljoprivredno zemljište.

Odbornici će odlučivati i o dopuni odluke o kretanju teretnih vozila na teritoriji grada Bora, kojom bi bilo omogućeno kretanje kamiona težih od 12 tona za preduzetnike koji nemaju alternativni put i umanjenje dnevne takse za prolazak sa 1000 na 300 dinara i nedeljne takse sa 2.500 dinara na hiljadu, dok mesečna i godišnje naknada ostaje ista.

Na dnevnom redu su i predlozi o otpočinjanju postupka realizacije javno privatnog partnerstva za projektovanje, izgradnju i finansiranje nove toplane i izradi plana detaljne regulacije za dalekovod namenjen vetroelektrani na Crnom Vrhu,  koji je neophodan da bi se ona priključila na sistem elektro privrede Srbije. Posle izrade nacrta ovog plana, biće organizovana javna rasprava o njemu i pristupiće sa završnoj izradi planske dokumentacije.

Među predloženim odlukama su i one koje se odnose na lokalne komunalne takse, naknadae za korišćenje javnih površina i kontrolu kvaliteta vazduha na teritoriji grada Bora.

Radio i televizija Bor direktno će prenositi sutrašnju sednicu Skupštine grada Bora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *