Na kraju polugodišta nov način ocenjivanja i zaključivanja

BOR- Prelaskom na onlajn nastavu u osnovnim školama, prema uputstvima Ministarstva prosvete, uvedene su novine, a jedna se odnosi na ocenjivanje na kraju polugodišta. Do prelaska na nastavu na daljinu učenici su imali već po neku ocenu, što će svakako nastavnicima pomoći pri konačnom zaključivanju.

U  prvom polugodištu učenici dobijaju zaključne ocene na osnovu predloga nastavnika. Ukoliko đaci nisu zadovoljni, omogućeno im je da dođu u školu i odgovaraju za bolju ocenu. Jedna od novina, uvedena usled epidemije korona virusa je da učenici mogu ostati neocenjeni ukoliko postoje objektivni razlozi za to. Takođe, i nastavnici imaju mogućnosti da pismene vežbe pomere za drugo polugodište”, rekao je Radiša Petković, kordinator rada osnovnih škola u Boru.

Prema prvim procenama uspeh učenika na kraju prvog polugodišta je u skladu sa novonastalom situacijom.

Broj obolele dece i nastavnika u borskim osnovnim školama i pre prelaska na onlajn nastavu nije bio veliki, a sada je značajno smanjen, što jasno ukazuje na efikasnost i opravdanost donetih mera.

To znači da su škole bezbedno mesto, da poštuju sva uputstva i da je zdralje učenika i  zaposlenih na prvom mestu„, zaključio je na kraju Radiša Petković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *